Veelgestelde vragen

Ik ben nieuw bij Silvester Zwemschool

Super! Hoe meer wij van jullie wensen weten hoe beter wij jullie kunnen inplannen voor de reguliere zwemlessen. Geef hier je zwemvoorkeur aan:

Voorkeur lestijd

Met dit formulier kunt u de voorkeurstijd voor de volgende periode doorgeven
  • Door dit selectievakje aan te vinken gaat u ermee akkoord dat Silvester Zwemschool du door u ingevulde gegevens gebruikt om uw verzoek te verwerken
voor de actuele zwemdata van de huidige periode kijkt u op de volgende link.

Ja! kijk op de website van ‘Het nieuwe zwemmen‘ voor uitgebreide informatie.

Landelijk gezien hebben kinderen gemiddeld 45 tot 65 klok-uren nodig om het zwemdiploma A te behalen. Bij Silvester Zwemschool werken wij in kleine groepjes met veel aandacht voor de zwemtechnieken. De opbouw naar het A diploma vindt plaats in  4 fases van 12 tot 14 zwemlessen. Als jullie zoon of dochter alle fases vlekkeloos doorloopt zit het totaal aan klok-uren op ongeveer 32.

Leuk dat jullie interesse hebben in onze zwemschool! schrijf uw zoon of dochter in via het inschrijfformulier. Aanmelden is geheel vrijblijvend en na de inschrijving nemen wij contact met jullie op om te bepalen in welke fase jullie zoon of dochter een proefles kan doen. Afhankelijk van de proefles plannen wij jullie zoon of dochter in of plaatsen wij hem/haar op de wachtlijst. U kunt natuurlijk ook even bellen op 070-3500600.

Leuk dat jullie interesse hebben in onze zwemschool! schrijf uw zoon of dochter in via het inschrijfformulier. Aanmelden is geheel vrijblijvend en na de inschrijving ontvangen jullie een e-mail met alle aanvullende informatie.

Dat klopt! Omdat wij op zaterdag en zondag op twee locaties zwemmen hebben wij helaas geen mogelijkheid om de telefoon op te nemen. stuur via het contactformulier een e-mail met jullie vraag, dan doen wij ons best deze voor woensdag te beantwoorden.

In de grote zwembaden ‘Het Wedde’ en ‘De Driesprong’ zitten de ouders langs de rand van het zwembad. Neem hiervoor badslippers mee, op deze locaties zijn geen blauwe overschoenen aanwezig.

Load More

Ik zit reeds op zwemles bij Silvester Zwemschool

Bij elk zwemdiploma voor zwemvaardigheid moeten de kinderen kunnen drijven met een vuilniszak. Met een sprong of vanuit het water wordt er lucht in de vuilniszak gestopt. De met lucht gevulde vuilniszak wordt gebruikt als drijfmiddel.

Dit doen wij om er voor te zorgen dat de handelingssnelheid die nodig is voor een juiste zwemslag naar beneden wordt gebracht. Als met behulp van bandjes de ligging van de leerlingen juist is hoeven de leeringen daar niet over na te denken en zal het makkelijker zijn de juiste zwemtechniek toe te passen. Door dit veel te herhalen worden de slagen ge-automatiseerd en kunnen de kinderen onbewust de slagen herproduceren. de laatste stap is dan alleen nog de drijfmiddelen afbouwen en opletten dat de juiste techniek gehandhaald wordt.

Jazeker! kijk op deze link voor uitgebreide informatie over het diplomazwemmen.

Voorafgaand aan het afzwemmen ontvangen alle kinderen die op dat moment staan ingepland voor het examen een e-mail met de precieze datum dat er wordt gestart met het gekleed zwemmen. Dit is om en nabij 7 weken voordat de examens ingepland zijn. Vooractuele zwemdata en afzwemdata klik je op deze link.

In het begin van de zwemles komen de kinderen met hun badkleding, met daaroverheen de vereiste kleding voor het te behalen diploma de zwemzaal op. Het eerste deel van de les wordt er met kleding gezwommen. Daarna trekken de kinderen met behulp van de docenten de kleding uit en gaat de zwemles verder in badkleding.

klik op deze link voor de kledingeisen per diploma.

De slagingskans van kinderen die zijn uitgenodigd voor het proefexamen is ongeveer 99%. Als het bij jullie zoon of dochter niet lukt om te slagen voor het examen leggen wij op die dag aan jullie en jullie zoon of dochter uit wat de reden daarvoor is en wat wij er aan gaan doen om hem of haar wel te doen slagen.

Voor de meeste kinderen is het A-diploma het eerste examen dat zij doen. Om de stress weg te nemen en vooral om een duidelijk beeld te scheppen van het kunnen van jullie zoon of dochter is het proefexamen ingepland zonder toeters en bellen. De ouders wordt bij het proefexamen gevraagd plaats te nemen in de kantine of op de tribune van het zwembad.

Elke dag en op elke locatie loopt er een coördinator langs de rand van het zwembad, hij of zij weet of kan kijken wat de voortgang is van uw zoon of dochter. Vraag de coördinator bij voorkeur voorafgaand aan de zwemles over de voortgang. Op deze manier kan hij het duidelijkste beeld geven van uw zoon of dochter.

Super! Hoe meer wij van jullie wensen weten hoe beter wij jullie kunnen inplannen voor de reguliere zwemlessen. geef hier je voorkeur aan:

Voorkeur lestijd

Met dit formulier kunt u de voorkeurstijd voor de volgende periode doorgeven
  • Door dit selectievakje aan te vinken gaat u ermee akkoord dat Silvester Zwemschool du door u ingevulde gegevens gebruikt om uw verzoek te verwerken
Voor de actuele zwemdata van de huidige periode kijkt u op de volgende link.

Natuurlijk lijkt het vroeg om dit al zo snel te zien, echter willen wij heel graag heel snel de voortgang van jullie zoon of dochter ter sprake brengen. Tevens is les 3 van bijvoorbeeld fase 2 in ons systeem al les 17 voor het A diploma. wij werken in een strak schema en elke les worden er door alle kinderen stappen gemaakt. Gaat het bij jullie zoon of dochter niet zo snel als wij voor ogen hebben? Dan gaan we in de lessen afwijkende opdrachten meegeven

Als wij tijdens de reguliere zwemlessen zien dat een leerling niet helemaal meekomt doen wij er alles aan om deze leerling wel door te laten stromen. Om dit te bereiken gebeurt het weleens dat jullie zoon of dochter langer zwemt. Voorafgaand aan de zwemles weten wij niet

Maak van de overgang naar een volgende fase of het doubleren van een fase niet een te groot punt. In de mindset van de kinderen is er elke week zwemles en worden er elke week nieuwe oefeningen geleerd of oude oefeningen herhaald.

Helaas is dit in de meeste gevallen niet mogelijk, omdat alle reguliere lessen op alle dagen zijn ingepland zijn de inhaallessen alleen mogelijk op zaterdagmiddag in ‘Het Wedde‘ of op zondagmiddag in ‘Leidschenveen

Geen probleem! Afmelden is niet nodig, als jullie een inhaalles willen aanvragen kan dat via de pagina inhaalles.

Load More

Direct aanmelden voor zwemles?