Diplomazwemmen

Vaak is voor kinderen het zwemdiploma A het eerste diploma dat ze halen, pas veel later komen andere diploma’s, met uiteindelijk natuurlijk het staatsexamen op de middelbare school. Het is ook een diploma waar kinderen en ouders trots op mogen zijn, het geeft namelijk aan dat kinderen zich VEILIG in het water kunnen bewegen in badkleding en met zomerkleding aan.

Na ongeveer 56 lessen is het zo ver. Jullie krijgen een uitnodiging om op het proefexamen voor het zwemdiploma A te komen. Het proefexamen duurt 45 minuten en wordt afgenomen zonder dat de ouders op de zwemzaal aanwezig zijn (uiteraard kunnen ouders/verzorgers jullie kind zien zwemmen vanuit de kantine of vanaf de tribune in het zwembad). Het proefexamen en het examen worden afgenomen met kleding aan.

De week na het proefexamen is op dezelfde tijd het ‘echte’ examen voor het zwemdiploma A. Hier maken wij een groot feest van met muziek en voice-over. Alle ouders, grootouders, broertjes en zusjes in de zwemzaal. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom.

Bij Silvester Zwemschool hebben wij er een traditie van gemaakt dat de ouders aan het einde van het diplomazwemmen ook mee het zwembad in springen bij het laatste onderdeel. Wij vragen dan altijd om met een driedelig pak aan het zwembad in te springen, moeders mogen in avondjurk meedoen. Heb je geen pak? Geen probleem, haal de verkleedkist tevoorschijn. Niets is te gek.

Na het diplomazwemmen is er in de kantine of serre van het zwembad een feestelijke diploma uitreiking. Naast het diploma ontvangen de kinderen ook een leuk cadeautje van de zwemschool.

Voor het B- en C- diploma duren de examens een uur en is er geen proefexamen.

Voor Zwemvaardigheid, Snorkelen en Survival plannen wij 1 uur en 15 minuten in en is er geen proefexamen.

Klik hier voor de exameneisen per diploma.

Alle examens staan onder toezicht van Het Hieuwe Zwemmen.

 

Zwemdiploma duimen omhoog

Direct aanmelden voor zwemles?