Nieuwsbrief juni 2017

De zon schijnt
Begin juni, het einde van deze zwemperiode komt in de buurt. Met deze uitgebreide nieuwsbrief willen wij jullie alle info van de aankomende weken geven.

Zwemdata

Met uitzondering van Pinksteren (4 en 5 juni) gaan alle weken de zwemlessen gewoon door en zullen de laatste beslissingen op zwemniveau worden genomen.

Alle kinderen die in de fases 1 t/m 3 zitten en kinderen uit de afzwem groepen die niet gaan afzwemmen, hebben de afgelopen weken de planning ontvangen voor de volgende periode. Deze start vanaf 26 juni aanstaande.

Op een aantal planningsuitdagingen die wij op kantoor hebben ontvangen na, zijn alle planningen in kannen en kruiken.

De kinderen die aankomende juni af gaan zwemmen, ontvangen tijdens de diploma-uitreiking in het hoesje van het behaalde diploma hun planning voor de volgende fase.

Op de nieuwe website vinden jullie tegenwoordig alle zwemdata van de huidige en aankomende periode. Ook de examendata staan hier op. Onderaan de pagina staat een formulier dat je kan invullen om jullie voorkeur kenbaar te maken. Dit hoef je maar 1 keer te doen, verandert de voorkeur niet? dan hoef je dit ook niet in de volgende fase aan te geven.


Spoedcursus zomervakantie 2017, NOG BEPERKTE PLEK BESCHIKBAAR!

Willen jullie het nieuwe schooljaar beginnen met een diploma op zak? Of willen jullie de kans vergroten om voor kerst het A diploma te halen? Dan is een spoedcursus wellicht iets voor jullie.

De lijsten lopen al aardig vol maar als je op tijd reageert is er misschien wel een plekje voor jullie. 

De spoedcursus wordt gegeven in de volgende weken:
Ronde 1 (10 tot 14 juli), Helemaal vol
Ronde 2 (17 tot 21 juli)
ochtend (11:30 tot 14:30 uur), Nog 2 plekken voor A.
middag (15:30 tot 18:30 uur), Nog 3 plekken voor A en Nog 2 plekken voor fase 3
Ronde 3 (7 tot 11 augustus) Vanwege veel aanvragen toch aangemaakt!
ochtend (11:30 tot 14:30 uur), Nog 2 plekken voor Fase 3.
middag (15:30 tot 18:30 uur), Nog 3 plekken voor A en Nog 1 plek voor B of C
Ronde 4 (14 tot 18 augustus)
ochtend (11:30 tot 14:30 uur), Nog 3 plekken voor A en Nog 1 plek voor B
middag (15:30 tot 18:30 uur), Nog 2 plekken voor A en Nog 1 plek voor B

Zoals jullie zien zijn er met uitzondering van week 1 nog best wel wat mogelijkheid in de zomervakantie, je moet er alleen wel snel bij zijn, uit ervaring weten wij dat deze groepen snel vol kunnen lopen. Kinderen die ergens anders zwemmen kunnen zich ook voor een spoedcursus aanmelden.

Heb je interesse? Surf dan naar onze website voor meer informatie en aanmelden.


De veiligste zwemschool van Nederland

De veiligheid rondom zwemles is steeds vaker een thema in het nieuws. Bij Silvester Zwemschool doen we allemaal ons best om de veiligste zwemschool van de Nederland te zijn. Hiermee willen wij jullie kind(eren) veiligheid meegeven tijdens en na het halen van het zwemdiploma.

Wat doet Silvester Zwemschool eraan om de veiligheid te waarborgen?

 • Minimaal 2 keer zo veel EHBO- en BHV-ers dan wettelijk verplicht.
 • Elke groep altijd minimaal 2 docenten in het water waardoor er nooit een kind in de dode hoek komt.
 • Minimaal 1 coördinator die alle kinderen ook nog goed in de gaten houd.
 • Kinderen lopen in Leidschenveen altijd in een treintje, zodat we precies weten waar de kinderen zijn en ook om te voorkomen dat er gerend wordt in het zwembad.
 • Alle docenten zijn in het bezit van een VOG.
 • Alle docenten hebben een wetsuit aan.
 • Op de grote locaties mogen de ouders op de zwemzaal aanwezig zijn. Onbewust zorgen deze ouders ook voor veiligheid. Er is geen plek in het zwembad waar kinderen alleen zijn.
 • Elke 4 maanden worden de EHBO-ers bijgeschoold, specifiek op kinder-EHBO, toegespitst op zwembaden.
 • Kleine ondiepe baden in de grote locaties zijn verboden terrein. Dit zijn de plekken in het zwembad waar de meeste ongelukken gebeuren. Wij vragen jullie als ouders hier op te letten.
 • Er wordt in het zwembad bijgehouden welke kinderen er zijn en welke kinderen er soms langer gehouden worden. Zo is het heel goed om bij te houden hoeveel kinderen er in een groep zitten.
 • TIP! Als wij jullie kinderen duidelijk willen maken dat er niet gerend mag worden roepen wij geen !STOP!, als je dit wel doet bestaat de kans dat kinderen schrikken en daardoor uitglijden. Neem in plaats daarvan je zoon/dochter even bij je en leg uit dat ze rustig moeten lopen.
Kijk hier om onze visie op zwemmen na te lezen op de website.

Facebook

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar mensen die de pagina van Silvester Zwemschool leuk vinden en gaan volgen. De pagina zal worden gebruikt om evenementen aan te kondigen zoals kledingzwemmen, examens en spoedcursussen. Wij zien jullie graag terug op de sociale media!
Silvester


Zwemles vergelijken
De website www.nederlandsezwembaden.nl heeft een vergelijking website gemaakt waar ouders kunnen aangeven wat ze van een zwemschool/vereniging/gemeente vinden.Gekopieërd bericht van zwemles vergelijken:
Zwemles-vergelijken.nl is per 17 mei overgenomen door de stichting NSWZ (Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid). De NSWZ is opgericht met als doel het geven van transparante informatie omtrent het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van zwemmen, zwemlessen en zwembaden. Daarnaast verzorgen wij opleidingen en helpen wij ouders bij hun keuze voor een passende zwemlesaanbieder door het geven van onafhankelijke informatie over de verschillende zwemlesaanbieders, zwemmethodes en zwemtechnieken. Momenteel zijn wij druk bezig met een nieuwe website die niet alleen een vernieuwde look & feel krijgt maar waarop ook alle informatie weer up to date wordt gebracht.Natuurlijk willen wij ons laten zien aan de nieuwe gezichten bij NSWZ, Dit kan alleen door heel veel stemmen te verzamelen.

Graag vragen wij jullie nogmaals om jullie stem uit te brengen door op de onderstaande linkjes te klikken.

Stem via de onderstaande links op de verschillende locaties.(met tussenstanden erachter)
LEIDSCHENVEEN (8,8 op 383 beoordelingen)
ZOETERMEER (8,9 op 227 beoordelingen)
VOORSCHOTEN (9,1 op 145 beoordelingen)
Klik op de locatie om direct naar de vergelijk website te gaan