Juf Esther is er niet meer.

Strijd verloren

Met onkenbaar veel verdriet moeten wij aanstaande dinsdag afscheid nemen van onze zeer gewaardeerde juf Esther. Precies een jaar geleden werd haar gezin opgeschrikt met het verschrikkelijke nieuws dat Esther een grote tumor op haar alvleesklier had. Na een dappere maar oneerlijke strijd van een jaar is donderdag (11 mei) het moment gekomen dat ze haar laatste verdediging op moest geven.Juf Esther, we gaan je missen.


Juf Esther

Alweer een jaar is Esther niet meer in het zwembad om les te geven. Esther heeft in grote mate bijgedragen in de ontwikkeling van de methodiek van Silvester Zwemschool. Haar Groningse nuchterheid en mogelijkheid altijd rustig te blijven, ook al waren de uitdagingen groot, zal worden gemist.

In de jaren dat Esther les gaf bij Silvester Zwemschool is zij uitgegroeid tot de ‘koningin’ van fase 3. Dit is voor veel kinderen de moeilijkste fase waar de grondslag wordt gelegd voor de combinatie van de schoolslag. De laatste kinderen die Esther les gaf in fase 3, zijn nu op weg voor het C diploma.


Wel missen, nooit vergeten

Esther leverde de afgelopen jaren een grote bijdrage aan het perfectioneren van onze methodiek. 1 deel van de methode van fase 3 zal altijd gebruikt blijven worden; de ‘stop’ onder de kin bij het aanleren van de schoolslag. Hierdoor hebben de kinderen de mogelijkheid om na te denken over hun beenslag, bij het aanleren van de combinatie van de schoolslag. Om Esther nooit te vergeten en haar te eren voor haar inzet, is deze stop vanaf nu omgedoopt tot de ‘Esther stop’, hij wordt kort gebruikt in fase 3 en dan weer snel afgeleerd zodat de schoolslag weer een vloeiende beweging wordt.


Bedankt!

Wij willen jullie bedanken voor het begrip en het vertrouwen in Silvester Zwemschool. Als jullie vragen of opmerkingen hebben horen wij dit natuurlijk graag.