Visie

Silvester Zwemschool is een professionele Zwemschool die zwemlessen in kleine groepen verzorgd aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Silvester Zwemschool biedt zorg, oplossingen, ondersteuning en mogelijkheden voor kinderen bij het ontwikkelen van zwemtechnieken. Hieronder staat onze visie op zwemles en verdere uitleg over de duur van een zwemdiploma.

Bij ons staat het kind centraal en niet de leerkracht, de methodiek of de zwemschool. Vanuit deze gedachte ondersteunen wij de ontwikkeling van de zwemtechnieken en de ontwikkelingsgebieden van het kind. Ieder kind krijgt (indien nodig) een aangepast leerprogramma.
De leerkracht is bij Silvester Zwemschool niet alleen een informatiebron en overbrenger van deze informatie, maar wordt ook gezien als mede-opvoeder.

Het doel van het A-B-C- diploma is het bieden van veiligheid. Na het behalen van het C diploma is een kind er klaar voor om in de meest uiteenlopende situaties te zwemmen. Denk hierbij aan uitdagende zwembaden, zee, rivier of meren.

Niet alleen na het behalen van het C-diploma bieden wij veiligheid ook tijdens de opleiding tot het C-diploma:

Fysieke veiligheid
Psychische veiligheid
Methodische veiligheid
Veiligheid persoonsgegevens